vrijdag 24 februari 2012

De brede en de smalle weg....
DAARISTIE...(1)


Het is hier winter.De zon staat boven het zuidelijk halfrond. Bonaire ligt boven de evenaar. En winter is ook hier echt iets anders dan zomer. Hoewel het in de regel rond de 30 graden is, is het vandaag echt een koude dag: slechts een graad of 23... Brrrr. In deze tijd van het jaar gaat het binnen het kwartier van licht naar donker en omgekeerd. ’s Avonds tussen 18.45 en 19.00 uur, ’s morgens tussen 06.45 en 07.00 uur in de omgekeerde volgorde.

Het is een uur of 8 in de avond. Aardedonker dus. Wij zitten op de porch voor ons huis. Alert als we zijn sinds vrijdag 20 jauari, horen we gerommel bij het hek. Enigszins gespannen lopen we er langzaam naar toe. In de duisternis ontwaren wij de contouren van een wilde ezel. Denkt even dat hij bij ons naar binnen kan. Lijkt dan beter te weten en loopt door. We wisten dat ze er waren, die wilde ezels. We waren ze al vaker tegengekomen... Grinnekend lopen wij terug naar de porch...

DAARISTIE...(2)

Janke en ik rijden afgelopen donderdag met de auto over de boulevard. Na de koorrepetietie willen we nog even naar Roeland en Marloes in Belnem. Het is aardedonker. Wij hadden al van anderen gehoord dat hij op het eiland was. Enigszins gespannen kijken wij dus langs de terrassen rijdend of wij hem soms zien. Janke ineens: daaristie! Even lijkt het alsof hij op ons afkomt. Of hij een boodschap aan ons kwijt wil. Lijkt dan beter te weten en loopt door. Wij rijden langs een groepje Nederlanders dat zich verbaad heeft omgedraaid en hem nakijkt... Voordat wij grinnekend onze weg vervolgen  richting Belnem, roep ik door het open raam: het was hem echt hoor...! We horen de mensen in het groepje nog net tegen elkaar zeggen: Geert Wilders....!  

Ayo,i te manan.
Janke & Broer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten