maandag 28 januari 2013

maandag 28 januari 2013

Feest der Herkenning...

Na een hele lange reis, waarbij wij zaterdagmorgen om 8 uur wegreden uit de Pieter Woutersstraat in Voorhout, door verschillende buren uitgezwaaid, een buitengwoon geslaagd gezamenlijk ontbijt in de buurt van Schiphol met al onze Nederlandse kinderen en kleinkinderen, kwamen wij zondagmorgen om 0.30 uur aan op Flamingo Airport Bonaire (locale tijd zaterdag 19.30 uur) Opgewacht door Roeland en Minke. Enthousiast en hartverwarmend weerzien. Marloes bracht ons naar de Kaminda Essequibo 16 in Ter Kora. 

Als je in donker en doodmoe daar aankomt, een vreemd huis binnenstapt, niets kunt vinden  etc. dan is er binnen in je een klein gemeen stemmetje dat je het liefst het zwijgen oplegt en dat je zeker elkaar niet laat horen, een stemmetje dat in jezelf schreeuwt: waar zijn we aan begonnen...? Van Marloes die ons geweldig wegwijs maakte en de eerste boodschappen in huis had gehaald kwam het zeker niet. Integendeel... 

Om 02.30 uur zondagmorgen vielen we in slaap. Toen ik een uurtje later wakker werd was Janke weg...! Wat zou er aan de hand zijn? Is dit een boze droom, een nachtmerrie of werkelijkheid? Het  bleek werkelijkheid.... Ze zat in een andere kamer koffers uit te pakken, want kon niet slapen.

De volgende dag - zondag 27 januari - rustdag des Heren -  hebben wij keihard gewerkt.En dat moet Hij begrepen hebben en ons hebben vergeven. We hebben alles uit de kast gehaald om dit vreemde huis  ons huis te maken. En dat is gelukt. Sterker nog: intussen vinden wij het (het is  nu maandagavond) een fantastisch mooi huis. Ruim, veel schaduwplekken in de schitterende tuin en zeer gunstig op de wind, die voor de nodige verkoeling zorgt.   Want ja, het is hier echt volop zomer. Meer dan 30 graden.Onvoorstelbaar. Is wel even wennen. Als we 's morgens in de tuin ontbijten waan ik mij in augustus op een camping in de Provence.

Er moet tegelijk nog veel in de sfeer van het ons settelen gebeuren. We hebben b.v. nog geen gas.  De tank was leeggelopen.... zeiden ze.  Ja, dat kan gebeuren.  De tank was in december nieuw aangeschaft...  Ik dek dat er inderdaad iets is gebeurd waar ze niks aan kunne doen. Lastig alleen, dat er momenteel op het eiland geen  gas te krijgen is. Curacao doet moeilijk...  De Internetverbinding is nog niet stabiel. We maken nog veel dingen schoon. Schaffen huisraad aan wat we nodig hebben en er niet is. Er is overigens tegelijk ook heel veel wel. B.v. ook een gloed nieuwe fiets voor Janke. En een Chevrolet Spark voor ons beide. 
Ook  de auto van de vorige  keer staat nog op het erf. (Daarvan proberen ze nog onderdelen te verkopen...)  

We zijn erg druk met al die 'begindingen'. Tegelijk zit ook het werk er aan te komen. A.s. zondag de eerste diensten. Ik voeg tenslotte even een paar plaatjes bij van ons huis. Je ziet dat er erg veel traliewerk is. Dat oogt op het eerste gezicht misschien als een gevangenis, maar het geeft ons een veilig gevoel. Maar voordat we het huis uitgaan zijn we steeds een hele tijd zoet met het sluiten van deuren en vensters... Het ontbreekt nog aan routine...  Hier laat ik het voor  u even bij. Bekijk de plaatjes en tot de volgende keer.

Ayo
P.S. De plaatjes komen morgen. Door de problemen met Internet lukt het even niet. 


maandag 21 januari 2013


MAANDAG 21 JANUARI 2013

VANAF KOMENDE ZATERDAG GAAN WIJ HIER VERDER....





Broer Roolvink                    
tel.(+31) (0)6 18888168 

Janke Roolvink-Bekius      
tel.(+31) (0)6 18844548

Pieter Woutersstraat 5   
2215 MB VOORHOUT  

vanaf 26 januari 2013:
 
Kaminda Essequibo 16
Tera Cora
Bonaire (Caribisch Nederland)

           
twitter.com/ @BRoolvink
Skype name: broerjanke
Blog: Roolvink en Bekius op Bonaire